Насоки на Заедницата
Сакаме да го задржиме Movipo одлично место за учество, но ни треба вашата помош за да остане така. Непочитувањето на некои од овие упатства може дури да резултира со уредување, негативно модерирање или бришење на вашите објави. За подобро да ги сместиме нашите прекрасни членови, исто така го задржуваме правото да ги избркаме насилниците од веб-страницата на Movipo. Го задржуваме правото да ги менуваме овие упатства од време на време. Општи за споделување содржини и создавање услови Водени од заедницата - дејствувајте законски и не предизвикувајте цензура. Почитувајте ги нашите 10 правила: Без порнографија, злоупотреба или трговија, без дрога, без пазар на дрога или обиди за продажба. Без тргување или продажба на оружје. Ништо против лов или позирање. Нема секс за продажба. Нема прозиција или линк за веб-страници за секс-веб-каме или придружба или слично. Без нацизам. Немаме проблеми со десни, леви или либерални народи. Но, нема нацизам. Без измама и обиди за измама. Нема мобинг за децата или младите. Хаш ознаки Ве молиме размислете да користите #hastags. Но со грижа. Глобалните хастагови на Movipo се: #Movipo (ако треба да гледаме) #помош (Ако вам, на некој пријател или група има потреба од правна или физичка помош) #todo (ако ви треба помош во група за да ги завршите работите за ангажмани, заедница) Спомнување / Упатување на народи. Користете го името на вашиот пријател за да спомнете пријател или група. Тие добиваат известувања за и можат да комуницираат. Вашиот личен профил Дозволена е само една сметка по лице и едно лице по сметка. Не преправајте се дека сте или претставувате некој друг или вашата сметка ќе биде укината. Не сакаме лажни сметки. Вообичаена учтивост е да користите вистинско име, да поставите валиден аватар за себе и да го пополните барем полето за био на вашиот профил. Профилите со нејасни имиња, без аватар или нејасен аватар и без личен опис може да бидат предмет на бришење. Не објавувајте ништо што не е ваше, освен ако немате законско право да ја објавувате содржината и не прекршувате никакви авторски права или други закони. Ги поздравуваме луѓето од сите раси, пол, сексуална ориентација, региони, религии и без религија. Нема да се толерираат пораки на омраза или злоупотреба. Не објавувајте или поврзувајте страници што содржат невкусни сексуални материјали, омраза или насилни содржини. Секоја објава што содржи несоодветна врска ќе биде избришана и постерот ќе добие предупредување јавно објавено на нивниот профил. Ако не ви се допаѓаат ажурирањата на приказната на некоја личност, секогаш можете да ги откажете. Ако не сакате да ве следи некоја личност, секогаш можете да ја блокирате. Јасно кажуваме, содржината не е ниту модерирана, ниту се следи. Корисниците можат слободно да пријават или да кажат, еј, не, проверете го ова можеби... за 10-те правила погоре, ќе извршиме вештачка аналитика за да спречиме злоупотреба. Потврдени профили и групиДоколку сте личност од интерес или барате вашиот профил да добие „потврдена“ ознака и симбол, можете да побарате од нас процес на верификација. Корисно е и за производителите на содржини, кои работат на други портали или веб-локации некои канали со видео содржина или написи, за да добијат потврда за автентичноста. Учество во групите и проектите Бидете добри - Бидете љубезни и љубезни со членовите на веб-локацијата Movipo. Дури и вие имате спор околу мислењето или не се согласувате со некое мислење. Обидете се да разговарате, да научите, да прифатите. Целта на местото Мовипо е слободата на говорот. Дојдете заедно. Научи, ангажирај се. Завршување на работите. заедно. Затоа што ние сме обединети луѓе на светот. Како член на проектот Movipo, имате глас. И глас. И никој од основачите нема двоен глас или така. Ние сме демократски организирани. Ве молиме спомнете, веруваат владетелите на нашите светови, дека има толку многу глупост таму, дека демократскиот ангажман и уписите на ангажмани, да се направи светот подобро место, не функционира. Затоа што луѓето се глупави, сефистички, егоцентрични. Нашата цел е да го покажеме спротивното. Чувајте го чист - Чувајте го јазикот чист (без пцовки) Имаме на групи јазични ознаки што можете да ги изберете или уредувате додека креирате група. Оваа јазична ознака треба да помогне да се најдат вистинските членови на заедницата во вашиот регион и јазик, секоја содржина подолу ќе ги наследи овие јазични ознаки. Тоа е видливо со пребарување или со внесување група. До 3 јазици можете да означите за група. И тоа е максимумот што треба да се дозволи. Така, швајцарскиот германски нема да се третира како различно знаме од германското. Затоа што го третираме како дијалект. Затоа што ако одите во Баерн, гледате, ние зборуваме речиси на ист дијалект :-)Бидете од помош - Бидете трпеливи со нови луѓе и бидете спремни да скокнете за да одговарате на прашања. Останете смирени - Пишаниот збор секогаш е предмет на толкување, затоа дајте им на луѓето корист од сомнежот и обидете се да не дозволите емоциите да излезат од контрола. Останете легални - Не разговарајте за нелегални активности. Правното лице за Movipo.de е со седиште во Битола, Северна Македонија. Применливо е само македонскиот закон. Останете релевантни - објавете ја вашата содржина во соодветната група или проект. Пишувајте на јазикот на вашата група - Сите објави на групите и проектите мора да бидат означени, освен ако вашата Група има различни јазични ознаки. Потоа објавувате на јазикот на вашата група и нивните членови. Целта е содржината да се направи глобално достапна. И под одредени околности, да се испорача за друг регион, за некои теми, еден вид сино печатење, за локалните заедници да можат да дејствуваат, да се ангажираат, да принудат и да зајакнат локално. Започнете своја тема - Не киднапирајте туѓи теми. Нема бескорисни објави - Ова вклучува: удирање на нишки, бескорисни облоги, војни со пламен, тролање и спамирање. Користете ги сопствените зборови - Ако сакате да ги користите зборовите на некој друг, цитирајте ги, наведувајќи го изворот. Плагијатот е неетички и е нелегален во многу земји. Не срамете никого - ова не е место за решавање на битката. Решете ги вашите спорови приватно. Не испраќајте спам - ако го видиме вашиот промотивен материјал на многу локации што се смета за спам. Направете го тоа на вашиот сопствен профил. Ако на луѓето им се допаѓа, тие ќе ве следат по избор. Барање помош Користете описна и единствена тема наместо „Помогнете МИ“ или „Како да го направам тоа?“ Но користете хаштаг #помош Вклучете колку што можете повеќе информации. Никој не може да ви помогне без доволно информации. Потврдете и заблагодарете оние кои ви помагаат. Споделете го вашето знаење со другите секогаш кога можете. Интеракција со главниот тим на Movipo Нема прашања или извештаи за грешки на нивните профили - Не објавувајте прашања за поддршка и извештаи за грешки на профилите на главниот тим. Користете ги групите и проектите за тоа Наместо тоа, тие имаат право на приватност - Главниот тим може да избере да не одговори на прашање. Не манипулирајте - Слободно можете да давате конструктивни предлози и препораки, но не обидувајте се да го манипулирате главниот тим да ги развие вашите омилени карактеристики во кои било на производите на Movipo. Вие самите сте одговорни за вашите рокови - Главниот тим не е одговорен за роковите на вашиот проект. Планирајте ги вашите проекти врз основа на постоечките функции дадени во софтверот Movipo или бидете разумни ако планирате да користите некои од функциите во претстојните изданија на Movipo. Нема прашања за поддршка во проектните групи - Проектните групи се посветени на дискусии и ажурирања за самиот проект Movipo. Ве молиме користете ја групата „Добијте помош“ за прашања поврзани со вашата поддршка. Пријавување грешки или барања за функции Пријавете грешки во нашата апликација за сервисна маса или по пошта на service@movipo(dot)net. Обезбедете чекор по чекор инструкции за главниот тим да може да ја репродуцира грешката. Бидете многу описни. Кажете ни каков тип на прелистувач, верзија на прелистувач, конфигурација на сервер, верзија php итн. користите. Обезбедете какви било информации што мислите дека може да бидат корисни. Ве молиме не изразувајте фрустрација, лутина или сарказам во вашите извештаи за грешки. Тие даваат многу мала помош за решавање на проблемот.